Thursday, November 30, 2023
spot_img
Homecinema newsStranger Things Κριτική Σειράς (No Spoilers!)

Stranger Things Κριτική Σειράς (No Spoilers!)

Stranger Things Κριτική Σειράς (No Spoilers!)
Άργησα λίγο αλλά τελικά κατάφερα να δω τη νέα τηλεοπτική σειρά Stranger Things, που τον τελευταίο καιρό άκουγα από όλους το πόσο καλή και διαφορετική είναι από τις υπόλοιπες. Η αλήθεια είναι πως γενικά δεν βλέπω πολλές σειρές λόγω περιορισμένου χρόνου και αν δω κάποια θέλω να ξέρω πως αξίζει πραγματικά. Το Stranger Things φαίνεται ικανή να καλύψει τις προσδοκίες του κοινού, αλλά αξίζει τελικά να την δείτε;

ΠΛΟΚΗ

Το Stranger Things διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1980 στη μικρή πόλη Hawkins, όπου όλα φαίνεται να είναι ήσυχα και ειρηνικά. Όλα όμως θα αλλάξουν, όταν στο κυβερνητικό εργαστήριο της περιοχής θα γίνει ένα ατύχημα και οι επιστήμονες ελευθερώσουν ένα μυστήριο πλάσμα, το οποίο έχει την τάση να απαγάγει ανθρώπους. Ο τοπικός σερίφης θα αναλάβει την εξαφάνιση του μικρού Will Byers, ενώ παράλληλα οι φίλοι του Will θα ξεκινήσουν τη δική τους έρευνα για να τον βρουν, όταν θα έρθουν σε επαφή με το μυστήριο κορίτσι “Eleven” που φαίνεται να έχει ειδικές ικανότητες.

stranger-things-kritiki-seiras-no-spoilers-2

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όπως καταλάβατε το Stranger Things πρόκειται για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το πόσο τέλεια συνδυάζει και τα στοιχεία του μυστηρίου και του τρόμου. Πραγματικά και τα οκτώ επεισόδια της πρώτης season θα σας αφήσουν με ανοικτό το στόμα με τις τρομερές εξελίξεις τους και την αγωνία να μάθετε τη συνέχεια, ενώ σίγουρα θα υπάρξουν 3-4 φορές που θα τρομάξετε.

 

stranger-things-kritiki-seiras-no-spoilers-3Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι πως σε πολλά σημεία το Stranger Things μου θύμισε αρκετά στοιχεία και συναισθήματα που είδα και ένιωσα σε άλλες σειρές και ταινίες. Για παράδειγμα, βλέποντας τη σειρά μου ήρθε στο μυαλό το μυστήριο και η αγωνία του Lost ή όταν γινόταν πιο σκοτεινό σε κάποια σημεία, θυμήθηκα το Silent Hill. Με λίγα λόγια, οι δημιουργοί Matt Duffer και Ross Duffer που αναλαμβάνουν και το σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή, θέλησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σειρά που συνδυάζει πολλά στοιχεία μαζί και έχουν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

stranger-things-kritiki-seiras-no-spoilers-4

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Μια σειρά για να είναι πετυχημένη πρέπει να έχει πολλούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, κάτι που είναι και από τα βασικά πλεονεκτήματα του Stranger Things. Με όλους τους χαρακτήρες καταφέρνεις να δεθείς αρκετά γρήγορα, για τον απλό λόγο ότι όλοι τους παίζουν το δικό τους ρόλο στην εξέλιξη της σειράς. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους, αυτοί θα ήταν ο σερίφης Jim Hopper (David Harbour) που θα μπλεχτεί σε μια κατάσταση που θα του θυμίσουν πολλές πονεμένες αναμνήσεις, αλλά και η μητέρα του εξαφανισμένου Will, Joyce Byers (Winona Ryder) που βγάζει απίστευτα τον πόνο της μητέρας και δεν το βάζει κάτω μέχρι να βρει τον γιο της. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και σε όλους τους μικρούς σε ηλικία χαρακτήρες, που τους συμπαθείς μόνο και μόνο επειδή είναι τέρμα geeks και αποτελούν και τους comic relief χαρακτήρες της σειράς.

stranger-things-kritiki-seiras-no-spoilers-5

ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Όσον αφορά τώρα τις ερμηνείες, επίσης αποτελεί ένα από τα δυνατά στοιχεία του Stranger Things. Όλοι οι ηθοποιοί υποδύονται εξαιρετικά τους ρόλους τους, αλλά εκείνη που πραγματικά δίνει ρέστα είναι η Winona Ryder, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως είναι μία ηθοποιός με τρομερές υποκριτικές ικανότητες. Πολύ καλή επίσης και η μικρή Millie Bobby Brown στο ρόλο του χαρισματικού κοριτσιού Eleven, που δείχνει πως έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της.

stranger-things-kritiki-seiras-no-spoilers-6

ΓΕΝΙΚΑ

Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο μειονέκτημα της σειράς ή κάτι που να με χάλασε. Και τα οκτώ επεισόδια είναι καταπληκτικά και πραγματικά αν ξεκινήσεις ένα δεν πρόκειται να σταματήσεις μέχρι να μάθεις το τι συμβαίνει. Μυστήριο, αγωνία, τρόμος αλλά και γέλιο που και που, είναι τα στοιχεία που θα βρεις στο Stranger Things, αν και αποτελεί μια σειρά που δεν είναι για όλους. Αν είσαι φαν σειρών επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου, τότε είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα. Περιμένουμε πως και πως τη δεύτερη season!

 

ΠΗΓΗ   : FOMO

RELATED ARTICLES

Most Popular

WE RECOMMENT FOR YOU