Ο επιβάτης

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: ΖΟΜ ΚΟΛΕ ΣΕΡΑ
Σενάριο: ΜΠΑΪΡΟΝ ΓΟΥΙΛΙΝΓΚΕΡ & ΦΙΛΙΠ ΝΤΕ ΜΠΛΑΣΙ
Ηθοποιοί: ΛΙΑΜ ΝΙΣΟΝ, ΒΕΡΑ ΦΑΡΜΙΓΚΑ, ΣΑΜ ΝΙΛ
Διάρκεια: 105 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Είδος ταινίας: ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να άρχισει τις σπουδές του στο κολέγιο. Μία συνηθισμένη μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του καταστρέψει το βράδυ.
Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία συμφέρουσα πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό ποσό.
Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος.
Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση.
O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του στο να αποκαλύπτει ταυτότητες.
Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας επιικύνδινης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο ενώ αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο Μάικλ προσπαθεί να στηριχθεί στους τακτικούς συνεπιβάτες του που γνωρίζει χρόνια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παγιδέψει τους δολοφόνους, να αποκαλύψει την συνωμοσία και το τρένο με τους επιβάτες να φθάσει σώο και ασφαλές στο τέρμα.