Thursday, December 7, 2023
spot_img
HomeΕκδηλώσειςΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ  ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ 3-13 ΕΤΩΝ
A’ ΚΥΚΛΟΣ 2014-15
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015          ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

2 Σεπτεμβρίου  2014

Αγαπητοί φίλοι,

Το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης επέστρεψε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, σας εύχεται καλή χρονιά και σας ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι εγγραφές για τον Α’ κύκλο 2014-15 των συναντήσεων των εργαστηρίων τέχνης «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» (Οκτώβριος 2014–Ιανουάριος 2015), που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους από 3-13 ετών.

Το φετινό πρόγραμμα των εργαστηρίων διευρύνεται με νέες προτάσεις και επιλογές που έρχονται να προστεθούν στο ήδη πλούσιο και επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου, περιλαμβάνοντας μια πλούσια γκάμα προτάσεων, δράσεων και εργαστηρίων που απαντούν στις νέες ανάγκες και τις προτιμήσεις των μικρών μας φίλων, από τα ψηφιακά μέσα και εργαλεία μέχρι τις παραστατικές μορφές έκφρασης.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο πωλητήριο τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου. Τα δίδακτρα για τον κύκλο των 10 συναντήσεων ανέρχονται στα 145€. Για το δεύτερο και τρίτο παιδί ορίζεται έκπτωση 10%, δηλαδή τα δίδακτρα για το δεύτερο και τρίτο παιδί ανέρχονται στα 130€ αντίστοιχα.

Κατά την εγγραφή σας, θα συμπληρωθεί η ταυτότητα των παιδιών με όλα τα απαραίτητα στοιχεία την οποία θα βρείτε στο πωλητήριο του μουσείου.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται τόσο από τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα, όσο και από νέους μικρούς φίλους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο κύκλο, θα πρέπει να εξασφαλίσετε τη θέση σας φροντίζοντας έγκαιρα την εγγραφή σας. Η διασφάλιση της θέσης γίνεται μόνο με την εγγραφή και την καταβολή του αντίστοιχου ποσού, ενώ είναι αδύνατο να γίνει τηλεφωνική κράτηση θέσης για το πρόγραμμα.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική λίστα των προγραμμάτων και περιγραφή του περιεχομένου τους.

Με εκτίμηση,
Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων ΜΜΣΤ
Στέλα Αναστασάκη, Αρχαιολόγος-Ιστορικός Τέχνης ΜΑ
Γεωργία Κουρκουνάκη, Παιδαγωγός-Μουσειολόγος ΜΑ
Χριστίνα Μαβίνη, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος ΜΑ
Βίλλυ Πολυζούλη, Παιδαγωγός-Μουσειολόγος ΜΑ, MED

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ 3-13 ΕΤΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τη δεκαετία του 1980 σχεδιάζει και υλοποιεί μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, καθώς ανάμεσα στους στόχους του πρωτεύουσα θέση έχουν η καλλιέργεια, η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία μέσα από την τέχνη.
Με τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επιδιώκει την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία υπό την καθοδήγηση έγκυρων επιστημόνων, των οποίων οι ειδικότητες συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση, την ιστορία της τέχνης, τη μουσειολογία, τα εικαστικά την παιδαγωγική, κ.λ.π.
Στα επιτυχημένα επί σειρά ετών μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης προστέθηκαν από το Σεπτέμβριο του 2013 νέα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά  και εφήβους 3-13 ετών. Φέτος, η υλοποίηση των εργαστηρίων ορίζεται από τον Οκτώβριο του 2014.
Οι εγγραφές γίνονται στο πωλητήριο τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου.
Τα δίδακτρα για τον κύκλο των 10 συναντήσεων ανέρχονται στα 145€. Για το δεύτερο και το τρίτο παιδί ορίζεται έκπτωση 10%, δηλαδή τα δίδακτρα για το δεύτερο και τρίτο παιδί ανέρχονται στα 130€ αντίστοιχα.
Η διασφάλιση της θέσης γίνεται με την εγγραφή και την καταβολή του αντίστοιχου ποσού.

Με εκτίμηση,
Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων ΜΜΣΤ

Αναλυτικά τα προγράμματα:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»

Τα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης «ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» διεξάγονται  από τον Ιανουάριο του 2004, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-13 ετών και αποτελούν το πολυπληθέστερο και πιο δυναμικό τμήμα της μουσειοπαιδαγωγικής δραστηριότητας του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Στα μουσειοπαιδαγωγικά  εργαστήρια τέχνης οι μικροί μας φίλοι μέσα από μια ποικιλία βιωματικών μεθόδων, δράσεων και ερεθισμάτων προσαρμοσμένων στα ηλικιακά τους χαρακτηριστικά, εξοικειώνονται με το περιβάλλον του μουσείου, «συνομιλούν» με τα εκθέματά του, ψυχαγωγούνται, κοινωνικοποιούνται, έρχονται σε επαφή με τάσεις και ρεύματα της σύγχρονης τέχνης και εκφράζονται δημιουργικά.

Τα παιδιά, χωρισμένα σε τμήματα με κριτήριο την ηλικία τους, παρακολουθούν μια σειρά μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις οργανώνονται γύρω από μια ενιαία θεματική που ανανεώνεται ανά έτος· ακολουθείται, δηλαδή, ένα ελαστικό θεματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται κάθε ομάδα παιδιών.

Οι εφαρμογές σχεδιάζονται και υλοποιούνται από μουσειοπαιδαγωγούς σε συνεργασία με εκπροσώπους άλλων ειδικοτήτων προερχόμενων από τα εικαστικά, την παιδαγωγική, τις παραστατικές τέχνες, τη μουσειολογία, την ιστορία της τέχνης και την αρχιτεκτονική.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει διαφοροποιήσεις και παραλλαγές που ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των παιδιών όλων των ηλικιών. Οι διαφοροποιήσεις αφορούν στη συνεργασία των παιδιών μεταξύ τους, με τους γονείς τους, και στα εξειδικευμένα εργαστηριακά προγράμματα που εστιάζουν σε μια εικαστική περιοχή (design, φωτογραφία, ψηφιακά μέσα) εμπλουτίζοντας τις γνώσεις των παιδιών και διευρύνοντας το πεδίο της εικαστικής τους έκφρασης.

Το ακαδημαϊκό έτος περιλαμβάνει είκοσι δίωρες συναντήσεις που οργανώνονται σε δύο κύκλους κατά το ακαδημαϊκό έτος:
Α’ Κύκλος: Οκτώβριος – Ιανουάριος: κύκλος 10 συναντήσεων
Β’ Κύκλος: Φεβρουάριος- Μάιος: κύκλος 10 συναντήσεων

Παίζω- Μαθαίνω- Δημιουργώ… στο μουσείο     Το πρόγραμμα «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ… στο μουσείο» επιδιώκει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης και να τους δώσει τη δυνατότητα να πειραματιστούν με πληθώρα εικαστικών υλικών και τεχνικών, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, η χαρακτική, το κολλάζ, η video art, η installation, η performance και άλλα και ξεδιπλώνοντας τις δημιουργικές τους ικανότητες, να εκφραστούν καλλιτεχνικά- να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ τα δικά τους έργα, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, στους ειδικά εξοπλισμένους χώρους του μουσείου.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας:
4-11 ετών    Κύκλος 10 Συναντήσεων

Ημέρες και ώρες υλοποίησης:
Παρασκευή:17.00-19.00 | Σάββατο:11.30-13.30 | Κυριακή:11.30-13.30

Παίζω- Μαθαίνω- Δημιουργώ… με τους γονείς μου    Στο πρόγραμμα «Παίζω- Μαθαίνω- Δημιουργώ… με τους γονείς μου», τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν και δημιουργούν σε συνεργασία   με το γονέα τους.
Ακολουθώντας τους γενικούς στόχους των εκπαιδευτικών εργαστηρίων τέχνης παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα να πειραματιστούν με υλικά και τεχνικές, να ανακαλύψουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και να  «δημιουργήσουν» ατομικά και ομαδικά με την ασφαλή παρουσία και συνεργασία του γονιού τους.
Ο γονιός, άλλοτε αναλαμβάνοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στον μουσειοπαιδαγωγό και το παιδί και άλλοτε ενθαρρύνοντάς το να εκφράσει τις σκέψεις του, ανακαλύπτει σταδιακά νέους τρόπους «συνομιλίας» με το παιδί του.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας:
3-4 ετών με τη συνοδεία του ενός γονέα    Κύκλος 10 Συναντήσεων

Ημέρες και ώρες υλοποίησης:
Τετάρτη 17.15-18.15                       18.45-19.45
ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ… LABS

Design Lab
για παιδιά
Στο Design Lab τα παιδιά εισάγονται στο μαγικό κόσμο των αντικειμένων που μας περιβάλλουν και μέσα από την αντιπαραβολή χρηστικών και καθημερινών αντικειμένων με έργα τέχνης, αναζητούν αναλογίες, διερευνούν, σχολιάζουν και εξοικειώνονται με την «τέχνη του καθημερινού».
Μαθαίνουν να παρατηρούν τις ποιότητες των αντικειμένων γύρω τους (χρήση, υλικό, υφές, χρώματα), εξερευνούν την ταυτότητά τους, ανακαλύπτουν τα μυστικά της συσκευασίας (package design), ενεργούν με γνώμονα την οικολογία.
Με την πεποίθηση ότι το Design είναι η βάση της δημιουργίας ενός καλύτερου μέλλοντος, περνάμε τη σκυτάλη στα παιδιά για να κρίνουν, να επιλέξουν και να δημιουργήσουν τα αντικείμενα που θα διαμορφώσουν τον δικό τους κόσμο…
Το συντονισμό του Design Lab, έχει ο Δρ. Γιώργος Λιαμάδης, Λέκτορας Α.Π.Θ., με την επιστημονική του ομάδα.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας:  
8-12 ετών    Κύκλος 10 Συναντήσεων

Ημέρες και ώρες υλοποίησης:
Παρασκευή:17.00-19.00

Photo Art Lab
για παιδιά

Το πρόγραμμα ‘Photo Art Lab’ επιδιώκει να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της σύγχρονης εικαστικής φωτογραφίας με στόχο να διερευνήσουν τις πολυάριθμες δυνατότητες έκφρασης, που προσφέρουν τόσο τα αναλογικά μέσα της φωτογραφίας, όσο και οι ψηφιακές εφαρμογές της και να εφεύρουν εκ νέου τον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.
Τα παιδιά ερχόμενα σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας, ανακαλύπτουν το διαφορετικό ιδίωμα του κάθε καλλιτέχνη, αναγνωρίζουν τρόπους διαχείρισης του θέματος και οξύνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα οπτικά ερεθίσματα γύρω τους.
Στη διάρκεια των συναντήσεων τα παιδιά πειραματίζονται με τη σύνθεση, το κάδρο, τις τεχνικές λήψης, διερευνούν τη σχέση φωτός-σκιάς, τη χρήση της φωτογραφίας στα άλλα είδη τέχνης, τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή επεξεργασία, το φωτο-μοντάζ και ανακαλύπτουν σταδιακά  τη «μετα-φωτογραφία».

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας:  
8-12 ετών    Κύκλος 10 Συναντήσεων

Ημέρες και ώρες υλοποίησης:
Παρασκευή 17:00-19:00 |Σάββατο 11:30-13:30

New Media Art Lab
για παιδιά

Το New Media Art Lab εστιάζει στην αξιοποίηση των αναρίθμητων δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα ψηφιακά μέσα και ο κόσμος των υπολογιστών στη διεύρυνση των ορίων της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης.
Στόχος του είναι η εξοικείωση των παιδιών με την τεχνολογία, τις καινοτομίες, αλλά και τα ζητήματα που εισάγει η τέχνη των Nέων Mέσων (video art, digital art, computer graphics, animation, generated art, net art κ.α.) και η παράλληλη καλλιέργεια του «βλέμματος» των παιδιών αναφορικά με τον τρόπο που αντικρίζουν ή διαχειρίζονται τις εικόνες γύρω τους.
Με αφετηρία την επεξεργασία της δυσδιάστατης εικόνας τα παιδιά ακολουθούν μία διαδρομή εξοικείωσης με το νέο λεξιλόγιο του οπτικού μας πολιτισμού, πειραματιζόμενα με τα ψηφιακά εργαλεία και τις εντολές των γνωστότερων προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας.
Στην πορεία δημιουργούν και εκφράζονται μέσα από ένα εύρος διαδικτυακών προγραμμάτων, πραγματοποιούν αναλογίες και συνδέσεις ανάμεσα στη χειρωνακτική και ψηφιακή πράξη και πάντα με έμπνευση τα έργα του μουσείου, προχωρούν στην ομαδική παραγωγή έργων κινούμενης ή τρισδιάστατης εικόνας.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας:  
9-13 ετών    Κύκλος 10 Συναντήσεων

Ημέρες και ώρες υλοποίησης:
Παρασκευή:17.00-19.00 | Σάββατο:11.30-13.30 | Κυριακή:11.30-13.30

 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα παρακάτω προγράμματα θα υλοποιηθούν για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2013:

Mechanic Art Lab

για παιδιά    Το εργαστήρι Μec Αrt Lab έχει στόχο να εισάγει τα παιδιά στην κινητική και διαδραστική τέχνη και τους τρόπους που επικοινωνεί με το κοινό μέσα από τον πειραματισμό, το τυχαίο και το παιχνίδι με το θεατή.  Στη σειρά των συναντήσεων τα παιδιά ανακαλύπτουν και πειραματίζονται με τις δυνάμεις της μηχανικής, του μαγνητισμού, του ηλεκτρισμού και των στοιχείων της φύσης ως πηγής ενέργειας, αλλά και ως παράγοντα των έργων τους. Τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται από τα παιδιά για να δημιουργήσουν τα δικά τους διαδραστικά και κινητικά έργα κατασκευές.
Ζητήματα όπως οι έννοιες του χρόνου, του ρυθμού, της διάδρασης στην τέχνη, αλλά και θέματα όπως η τεχνολογία στο σύγχρονο κόσμο και η σχέση της τέχνης με την επιστήμη και την τεχνολογία, αποτελούν σημεία εξερεύνησης του εργαστηρίου.
Απευθύνεται:
σε παιδιά ηλικίας
8-12 ετών
Κύκλος 10 συναντήσεων

Hμέρες και ώρες υλοποίησης:
Παρασκευή 17.00-19.00 | Κυριακή 11:30-13:30

Sound Art Lab
για παιδιά

Το εργαστήριο Sound Art Lab εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της ηχητικής τέχνης, στον οποίο η μουσική και ο ήχος συνδέονται με τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις εκφραστικές δυνατότητες που προσφέρει ο ήχος στη δημιουργία έργων τέχνης, τα οποία επικοινωνούν με το κοινό μέσω της αίσθησης της ακοής.
Με αφορμή τη μόνιμη συλλογή και τις περιοδικές εκθέσεις του μουσείου τα παιδιά μεταφράζουν τις εικαστικές έννοιες των έργων τέχνης σε ηχητικά ερεθίσματα, ενώ το ίδιο το μουσειακό περιβάλλον αναγνωρίζεται ως ηχοτοπίο για να δημιουργήσουν τις δικές τους ηχητικές συνθέσεις.
Το εργαστήρι περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο δημιουργία ήχων και ηχοτοπίων με τη χρήση υλικών και καθημερινών αντικειμένων, τη χρήση του σώματος και της φωνής, ενώ σταδιακά στη διάρκεια των συναντήσεων τα παιδιά εισάγονται στις έννοιες της μουσικής σύνθεσης με βάση τις αρχές της σύγχρονης μουσικής σύνθεσης και της μουσικής avant-garde (John Cage, Xenakis, κτλ). Η παραγωγή των ηχητικών έργων τέχνης ολοκληρώνεται με τη χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας ήχου, με τις διαδικασίες της ηχογράφησης, τη σύνθεσης και του μιξαρίσματος.
Απευθύνεται:
σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών
Κύκλος 10 συναντήσεων

Hμέρες και ώρες υλοποίησης:
Σάββατο 11:30-13:30

Family Workshops

Στο πρόγραμμα  Family  Workshops οι τέχνες συναντώνται στις ποικίλες εκφράσεις τους και γίνονται το μέσο για να βιώσουν παιδιά και γονείς την εξέλιξη στη σύγχρονη τέχνη, να συνδημιουργήσουν και να ανακαλύψουν διαφορετικούς τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης «παίζοντας» με τα έργα τέχνης.
Στη διάρκεια κάθε κύκλου  περιλαμβάνονται ποικίλες   θεματικές -projects οι οποίες  εναλλάσσονται  ανά  2 ή περισσότερες συναντήσεις. Οι θεματικές  αυτές αντλούν έμπνευση άλλοτε από τα βιώματα και τις εμπειρίες των παιδιών και άλλοτε από τα έργα τέχνης, τους καλλιτέχνες, τα καλλιτεχνικά ρεύματα, την αρχιτεκτονική και από τα διαφορετικά πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως η χαρακτική, η φωτογραφία, , η κινητική τέχνη, η sound art κ.λπ.
Με γνώμονα την αμφίδρομη σχέση συμμετεχόντων-μουσείου, γονείς και παιδιά συνεργάζονται  για την επίλυση ενός κοινού προβλήματος, αποκτούν κοινές εμπειρίες, μοιράζονται  συναισθήματα, καλλιεργούν   με θετικό τρόπο τη σχέση τους και σταδιακά ανιχνεύουν μέσα από το «βίωμα» μελλοντικές κλίσεις και προτιμήσεις των παιδιών.

Απευθύνεται:
σε  παιδιά ηλικίας
6-8 ετών με τη
συνοδεία ενός γονέα

Κύκλος 10 συναντήσεων

Hμέρες και ώρες υλοποίησης:
Σάββατο 11:30-13:30 /Κυριακή 11:30-13:30

Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μ.Μ.Σ.Τ.
Στέλα Αναστασάκη, Αρχαιολόγος-Ιστορικός Τέχνης ΜΑ
Γεωργία Κουρκουνάκη, Παιδαγωγός-Μουσειολόγος ΜΑ
Χριστίνα Μαβίνη, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος ΜΑ
Βίλλυ Πολυζούλη, Παιδαγωγός-Μουσειολόγος ΜΑ, MED
Τ: 2310 240002 F: 2310281567 E-mail: mm-pΕ[email protected] FB: http://www.facebook.com/MmcaEducationalPrograms

Ώρες λειτουργίας ΜΜΣΤ: Δευτέρα και Τρίτη κλειστά / Τετάρτη 10:00-22:00/ Πέμπτη, Σάββατο 10:00-18:00 / Παρασκευή 10:00-19:00/ Κυριακή 11:00-15:00 .

RELATED ARTICLES

Most Popular

WE RECOMMENT FOR YOU