Friday, April 26, 2024
spot_img
Homecinema newsΚέβιν Σπέισι - 10 ταινίες χωρίς σχόλιο για το... outing

Κέβιν Σπέισι – 10 ταινίες χωρίς σχόλιο για το… outing

Πέρα από τις αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή και τις αντιδράσεις, ιδού οι ταινίες που τον ανέδειξαν στο Χόλιγουντ.

Μπορεί εμφανισιακά να μοιάζει περισσότερο με βαρετό δάσκαλο γεωγραφίας, πάντως ο ρόλος του στην τηλεοπτική λαίλαπα «House of Cards» εκτόξευσε τη δημοτικότητά του, πάνω και από εκείνη του πραγματικού Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (όχι και τόσο δύσκολο βέβαια επί προεδρίας Τραμπ).

Απόφοιτος της Σχολής Τζούλιαρντ, με μέντορα τον Τζακ Λέμον και αξιόλογη θεατρική παιδεία, ο Σπέισι ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο από το 2003. Στην κινηματογραφική σφαίρα, η πρώτη αξιόλογη εμφάνιση του 58χρονου ηθοποιού στο ραντάρ των σινεφίλ έγινε το 1994 με την ταινία «Swimming With Sharks», αλλά η δική μας all time classic αγαπημένη είναι το «American Beauty» (1999), μια ερμηνεία που του έδωσε και Όσκαρ.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Κέβιν Σπέισι ότι είναι ομοφυλόφιλος, προσπαθώντας από ότι φαίνεται να «θολώσει» τις κατηγορίες του ηθοποιού Άντονι Ραπ περί σεξουαλικής παρενόχλησης το 1986, ανάγκασε τη Netflix να τερματίσει το «House of Cards» στην έκτη σεζόν.

Πέρα από το outing, τις αντιδράσεις της LGBTQ κοινότητας και τις αποκαλύψεις για την ζοφερή οικογενειακή του ζωή, εμείς θυμηθήκαμε ταπεινά 10 ταινίες με τις οποίες έβαλε τη δική του σφραγίδα στο Χόλιγουντ:

10) A Time To Kill (1996)

Βασισμένη στο βιβλίο του John Grisham, η «Ετυμηγορία» διηγείται την ιστορία μιας μικρής αφρο-αμερικανής που βιάζεται από δύο ρατσιστές σε πόλη του Μισισιπί. Όταν αυτοί αφήνονται ελεύθεροι, ο πατέρας της κοπέλας, ο Καρλ (Σάμιουελ Λ.Τζάκσον), εξοργίζεται και τους σκοτώνει μέσα στο δικαστήριο. Τώρα είναι στο χέρι του νεαρού δικηγόρου Τζέικ Μπρίγκανς (Μάθιου Μακόναχι) να τον σώσει, αλλά ο σκληρός εισαγγελέας Ρούφους Μπάκλεϊ – τον οποίο ερμηνεύει ο Σπέισι – θα κάνει τα πάντα για το αντίθετο.

9) Beyond The Sea (2004)

Το φιλμ είναι αφιερωμένο στη ζωή του σόουμαν Bobby Darin και ακολουθεί τη θυελλώδη σχέση του με την πρώτη του γυναίκα Sandra Dee (στο ρόλο η Κέιτ Μπόσγουορθ). Εδώ, ο Κέβιν Σπέισι χορεύει, τραγουδάει και ξεδιπλώνεται σε ένα πρότζεκτ που πολλοί χαρακτήρισαν… ματαιόδοξο. Η ταινία δεν γνώρισε την εμπορική επιτυχία που περίμενε ο ηθοποιός.

8) L.A. Confidential (1997)
Για κάποιους αριστούργημα για άλλους υπερεκτιμημένη. Η neo-noir ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών αποτελεί μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομώνυμου βιβλίου του Τζέιμς Έλροϊ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1990. Πρωταγωνιστούν μαζί με τον Σπέισι, ο Ράσελ Κρόου, η Κιμ Μπέισινγκερ, ο Γκάι Πιρς, ο Τζέιμς Κρόμγουελ και ο Ντάνι ντε Βίτο.

7) The Negotiator (1998)

Ο Σάμιουελ Τζάκσον και ο Κέβιν Σπέισι σε ένα τανγκό διαπραγματεύσεων. Ένας έντιμος διαπραγματευτής της αστυνομίας παγιδεύεται από διεφθαρμένους συναδέλφους του που του φορτώνουν τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου και προσπαθεί να βρει το δίκιο του κρατώντας ομήρους σε έναν ουρανοξύστη στο κέντρο του Chicago. Για να μαζέψει την κατάσταση επιστρατεύεται ένας δεύτερος διαπραγματευτής, ο καλός οικογενειάρχης Σπέισι. Από τις λίγες φορές που καλείται να παίξει το ρόλο του «καλού».

6) Superman Returns (2006)

Διαπρέπει στο ρόλο του «κακού» Lex Luthor, αλλά δυστυχώς ο ρόλος του έχει λιγότερες σκηνές από ότι θα θέλαμε. Αν και πρόκειται για μια μάλλον βαρετή ταινία, ο Σπέισι δίνει τη δική του ιδιαίτερη ερμηνεία σε άλλον ένα μοχθηρό ρόλο που του ταιριάζει γάντι.

5) Glengarry Glen Ross (1992)

Σκληρός ανταγωνισμός, αμερικανική αγορά και πωλητές ικανοί για όλα. Ο Τζέιμς Φόλεϊ σκηνοθετεί τέσσερις μεγάλους ηθοποιούς: Αλ Πατσίνο, Άλεκ Μπάλντγουιν, Τζακ Λέμον και Εντ Χάρις. που υποδύονται ο καθένας έναν πωλητή που θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στην κορυφή, χωρίς ανθρωπιά και έλεος. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Ντέιβιντ Μάπετ και έδωσε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου στον Αλ Πατσίνο. Ο Σπέισι, στο ρόλο του μάνατζερ John Williamson, παίζει με τον μέντορά του Τζακ Λέμον.

4) The Usual Suspects (1995)

Πέντε συνήθεις ύποπτοι γνωρίζονται στο κρατητήριο και φτιάχνουν μια συμμορία. Είναι όμως ολοφάνερο ότι κάποιος μεγάλος αρχηγός του υποκόσμου βρίσκεται πίσω από τις ενέργειές τους. Μία από τις εμβληματικές της δεκαετίας του 1990, που ανέδειξε το σκηνοθέτη Μπράιαν Σίνγκερ (X-Men) και το σεναριογράφο Κρίστοφερ ΜακΚουόρι (Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος). Σε αυτό το ανατρεπτικό αστυνομικό θρίλερ, ο Κέβιν Σπέισι βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου.

3) American Beauty (1999)

Η ταινία σταθμός στην καριέρα του ηθοποιού. Ο «Lester Burnham» έχει γίνει μια εμβληματική φιγούρα στο σύγχρονο σινεμά. O ευκατάστατος οικογενειάρχης των προαστίων, που συνειδητοποιεί βαθμιαία το αβάσταχτο κενό της υλιστικής του καθημερινότητας. Μια αμφισβήτηση της παραδοσιακής εκδοχής του «αμερικανικού ονείρου» και όχι μόνο. Και τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο Κέβιν Σπέισι παίρνει Όσκαρ για έναν ρόλο στον οποίο καταλύτης είναι έρωτάς του για την ανήλικη συμμαθήτρια της κόρης του. Ο ρόλος προτάθηκε στον Τομ Χανκς, τον Κέβιν Κόστνερ και τον Τζον Τραβόλτα, αλλά τελικά τον πήρε ο Σπέισι, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του, ενώ η ταινία κέρδισε συνολικά 5 Όσκαρ.

2) Se7en (1995)

Το δημοφιλές θρίλερ «Se7en» του Ντέιβιντ Φίντσερ έκανε τον Σπέισι ακριβοθώρητο δολοφόνο με τα όλα του. Επτά εγκλήματα που βασίστηκαν στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και ένας αποκεφαλισμός έκπληξη. Τους ρόλους των αστυνομικών έπαιξαν ονόματα που μέχρι τότε δεν ήταν διάσημα. Ο Μόργκαν Φρίμαν ανέλαβε να παίξει τον Ντετέκτιβ Σόμερσετ και ο Μπρατ Πιτ τον θερμοκέφαλο συνάδελφό του, ντετέκτιβ Μιλς, ενώ το δολοφόνο «Τζον Ντο», που ωστόσο είδαμε ελάχιστα, έπαιξε ο Κέβιν Σπέισι. Μάλιστα ο ίδιος πρότεινε να μην μπει το όνομα του στους τίτλους για να ξαφνιαστεί το κοινό όταν αποκαλυφθεί.

1) Swimming With Sharks (1994)

Το θέμα του μπούλινγκ στον εργασιακό χώρο έχει εμπνεύσει πολλές ταινίες (πχ Ο Διάβολος φοράει Prada), αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Εδώ ένας συνηθισμένος τύπος, ο Guy (τον ερμηνεύει ο Frank Whaley), γίνεται προσωπικός βοηθός του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ, Buddy Ackerman, πιστεύοντας ότι έχει βρει τη δουλειά της ζωής του. Το φιλμ ακολουθεί σαν flashback τις τραγελαφικές λεπτομέρειες από την πρώτη μέρα στη δουλειά μέχρι την … απαγωγή του εργασιακού δυνάστη Buddy, ρόλο που έπαιξε με διαβολική πονηριά ο Σπέισι.

Πηγή : Tospirto

RELATED ARTICLES

Most Popular

WE RECOMMENT FOR YOU