Home cinema news «Ες αύριον τα σπουδαία», στην ΕΡΤ1

«Ες αύριον τα σπουδαία», στην ΕΡΤ1

0

Νέοι Έλληνες σκηνοθέτες παρουσιάζουν τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για εκείνους που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον της πατρίδας μας.

Μερικοί από τους πιο ταλαντούχους νέους έλληνες μικρομηκάδες σκηνοθετούν τα επεισόδια του τρίτου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία -Πορτραίτα του Αύριο» που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στην ΕΡΤ 1 (6.30 μ.μ.). Πρόκειται για ημίωρα ντοκιμαντέρ, παραγωγής της SEE-Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, στα οποία νέοι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά (και πλεονεκτήματα) της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, «αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, τις Τέχνες και τα Γράμματα». Κάποιοι ήδη γνωστοί, κάποιοι άγνωστοι ακόμα στους πολλούς, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της Δημόσιας Τηλεόρασης, «προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και την σταδιακή τους αναγνώρισή από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Μεταξύ των σκηνοθετών που υπογράφουν τη σειρά είναι οι βραβευμένοι στη Δράμα μικρομηκάδες Δημήτρης Νάκος (ο οποίος παρουσιάζει τον νεαρό συγγραφέα και ποιητή Αρμάντο Γκέζο), Αλέξανδρος Σκούρας (που στρέφει τον φακό του στον συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας Γιώργο Αρκομάνη, γνωστό και ως μάγο Tristan) και Θανάσης Νεοφώτιστος (ο οποίος παρουσιάζει δύο νέες αρχιτεκτόνισσες και τις αθέατες πλευρές της δουλειάς τους). Συναντάμε επίσης, μεταξύ άλλων, τον μικρομηκά (και νεαρό πρωταγωνιστή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή Βαθιά») Xρήστο Καρτέρη, ο οποίος εμπνέεται από την περίπτωση της Νατάσας Ευσταθίου, θεραπεύτριας/εμψυχώτριας η οποία αξιοποιεί το πρωτοποριακό πολυαισθητηριακό εργαλείο iMUSE που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες και ηλικιωμένους να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες που διαφορετικά θα τους ήταν αδύνατες.

Πηγή : Tospirto