The Whistleblower

The_WhistleblowerThe Whistleblower

Σκηνοθεσία: Λαρίσα Κοντράκι

Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Βάις, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Μόνικα Μπελούτσι, Ντέιβιντ Στράθερν

Η Κάθριν Μπόλκοβατς (Ρέιτσελ Βάις) είναι μια αμερικανίδα αστυνομικός, η οποία θα βρεθεί στη χαώδη, μετά τον εμφύλιο πόλεμο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Έχει προσληφθεί από μια αμερικάνικη εταιρία, να γίνει μέλος ενός ιδιωτικού στρατού, μέρος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών. Αποστολή τους να συνεργαστούν με τις τοπικές αστυνομικές αρχές για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Καθώς αρχίζει να συνηθίζει στο νέο της περιβάλλον, η Κάθριν παρατηρεί σημάδια παράνομου εμπορίου σαρκός, με την πελατεία να προέρχεται τόσο από την εταιρία που την προσέλαβε, όσο και από τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη.

Όταν θα γνωρίσει μια γυναίκα που ξέφυγε από έναν έμπορο που πουλάει νεαρές κοπέλες σε παράνομους οίκους ανοχής της περιοχής, η Κάθριν θα αντιληφθεί πόσο έχει επεκταθεί το εμπόριο

στα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Σύντομα θα ανακαλύψει κάτι που δεν περίμενε ποτέ: ότι ο ιδιωτικός στρατός και τα Ηνωμένα Έθνη είναι βαθιά συνδεδεμένα με τις παράνομες δραστηριότητες που ερευνά και πως δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να τους επιρρίψει ευθύνες για τις δράσεις τους.

Πολιτικό θρίλερ, στα χνάρια των επιτυχημένων «The Constant Gardener» και «The Insider», το «The Whistleblower» είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Δίπλα στην Ρέιτσελ Βάις (Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το «The Constant Gardener»), θα δούμε τους Βανέσα Ρεντγκρέιβ (βραβευμένη με Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Julia»), Μόνικα Μπελούτσι και Ντέιβιντ Στράθερν (υποψήφιος για Όσκαρ ερμηνείας, «Good Night and Good Luck»).

Έρχεται στις 22 Σεπτεμβρίου 2011….

Πηγή:Εταιρεία Διανομής Village Films