ΣΥΝΤΑΓΕΣ: 3 καλοκαιρινά κοκτέιλ

THEORY BAR & MORE: Garden Breath
ΥΛΙΚΑ: 50 ml τζιν, 5 φύλλα βασιλικού, 15 ml λικέρ αχλάδι (το βρίσκουμε σε οποιαδήποτε κάβα), 15 ml σιρόπι ζάχαρης, 20 ml χυμό ανανά, 2- 3 σταγόνες cellery biters (αν έχουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι ζάχαρη και νερό, σε αναλογία 1 μέρος ζάχαρη προς 2 μέρη νερό. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε πάγο στο σέικερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακινούμε, σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι, γεμάτο με πάγο. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με έξτρα φύλλα βασιλικού.
To Theory Bar&More, βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος 14, στο Χαλάνδρι.
7 JOKERS: Basiliko
ΥΛΙΚΑ: 50 ml βότκα, 20 ml λικέρ λέμονι (λεμοντσέλο), 30 ml χυμό λάιμ, 20 ml σιρόπι μελιού, 6-8 φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι μέλι και νερό, σε αναλογία 1 μέρος μέλι προς 2 μέρη νερό. Εναλλακτικά μπορούμε να το χτυπήσουμε σε σέικερ. Βάζουμε πάγο στο σέικερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φλούδα λεμονιού. Ανακινούμε, σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρι γεμάτο με τριμμένο πάγο. Γαρνίρουμε με έξτρα φύλλα βασιλικού και τη φλούδα λεμονιού.
To 7 Jokers βρίσκεται στην οδό Βουλής 7, στο Σύνταγμα.
PΕRE UBU: El Petrinho
ΥΛΙΚΑ: 60 ml Reposado Τequila, 20 ml σιρόπι μελιού, 1/2 λάιμ, σπασμένος πάγος, φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι μέλι και νερό, σε αναλογία 1 μέρος μέλι/1 μέρος ζάχαρη/1 μέρος νερό. Αφήνουμε να κρυώσει. Εναλλακτικά μπορούμε να το χτυπήσουμε σε σέικερ με χλιαρό νερό. Βάζουμε πάγο στο σέικερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φλούδα πορτοκαλιού. Ανακινούμε και σερβίρουμε σε ποτήρι γεμάτο με τριμμένο πάγο. Γαρνίρουμε με το πορτοκάλι.
Το Pere Ubu βρίσκεται στην οδό Κύπρου 74, στη Γλυφάδα.